x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Sep 2007   •   00:00

SERVICII MEDICALE. In iulie şi august, la Programul naţional de evaluare a stării de sănătate au participat aproximativ 38% dintre furnizorii de servicii medicale. In unele judeţe, furnizorii au prestat servicii chiar şi in proporţie de 50%-60%, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

CONTRACEPŢIE. Programul de evaluare a stării de sănătate va viza pe viitor prevenţia in ceea ce priveşte cancerul şi diabetul, dar şi ceea ce inseamnă planificare familială şi contracepţie. Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că prin acest program vor fi asigurate servicii de planificare familială din a doua jumătate a anului 2008. "Ministerul Sănătăţii a decis să includă serviciile de planificare familială şi de asistenţă a gravidei atăt in pachetul de servicii de bază pentru populaţia asigurată, căt şi in pachetul minimal pentru populaţie, iar CNAS plăteşte aceste servicii", a anunţat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

ANTITUMORAL. Coaja de mandarină este eficientă in tratarea cancerelor de săn, de plămăn, de ovar şi de prostată, potrivit unui studiu prezentat la conferinţa anuală a Asociaţiei farmaceutice britanice, care a avut loc la Manchester, informează Reuters. Celulele tumorilor canceroase care conţin o enzimă numită P450 CYP1B1 pot fi distruse cu ajutorul unei substanţe prezente in coaja de mandarină, Salvestrol Q40. Descoperirea ar putea să stea la baza unor noi tratamente contra cancerului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă