x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Sep 2007   •   00:00
ACHIZIŢII. Ministerul Sănătăţii va achiziţiona ambulanţe şi maşini de intervenţie, precum şi sisteme informatice şi echipamente hardware pentru medicii de familie. In acest scop vor fi cheltuite 210 milioane de lei, din surse proprii ministerului. Banii provin din contribuţiile persoanelor juridice care produc sau importă produse din tutun, băuturi alcoolice, altele decăt berea şi vinul, şi ale celor care realizează incasări din activităţi publicitare.


STRATEGIE. Parlamentul European a adoptat o declaraţie privind necesitatea unei strategii de control al cancerului, astfel incăt afecţiunile oncologice să nu mai fie principala cauză de mortalitate pe continent. Declaraţia a fost semnată de peste jumătate din numărul deputaţilor europeni. Printre altele, deputaţii cer Comisiei Europene să incurajeze cercetarea şi inovarea in domeniul prevenirii primare şi al depistării precoce a cancerului.


MEDICI.
Cadrele medicale care doresc să profeseze in Anglia trebuie să se inregistreze mai intăi in Consiliul General Medical (CGM). Activităţile care necesită inregistrarea la CGM sunt practicarea medicinei in cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) sau in domeniul privat, prescrierea de medicamente, precum şi vănzarea medicamentelor care sunt restricţionate prin lege sau eliberarea de adeverinţe pentru cauze reglementate (certificate de deces etc.). (Andrada Floria)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă