x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    06 Oct 2007   •   00:00
TEST. Cercetătorii olandezi au dezvoltat un test ADN pentru depistarea cancerului de col uterin. Datorită acestui test, femeile nu mai fac atăt de multe analize ca de obicei şi pot primi tratament anticancer in etapa iniţială a bolii, arată Chris Meijer, cercetător la Centrul medical al Universităţii VU din Amsterdam. Testul ADN poate arăta cu mai mare acurateţe riscul de leziuni precanceroase. "Dacă testul iese pozitiv, probabilitatea existenţei unor leziuni precanceroase este foarte mare", a mai spus Meijer.


MALFORMAŢII. Diagnosticul perinatal al malformaţiilor fetale şi conduita in sarcina cu risc sunt subiectele Congresului Naţional de Medicină Perinatală, care se va desfăşura intre 13 şi 14 octombrie la Bucureşti. Intre metodele moderne de depistare a acestui tip de malformaţii se află ultrasonografia, care dă posibilitatea vizualizării inainte de naştere a principalelor malformaţii, a explicat prof. dr Radu Vlădăreanu, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Elias.


CAFEA
. "In anul 2006 au fost publicate 15 studii cu privire la influenţa consumului de cafea asupra diabeticilor de tip II. Cafeaua are rol benefic in această boală, insă mecanismul de acţiune al acestei băuturi nu este pe deplin cunoscut", a declarat Roger Cook, directorul Centrului de Informare pentru Ştiinţa Cafelei. In ciuda avantajelor pe care le are cafeaua pentru sănătate, romănii se situează pe ultimul loc in UE in ceea ce priveşte consumul de cafea: 2,3 kg pe cap de locuitor anual. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă