x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Iul 2008   •   00:00

12 iulie 2008:În prezent există mai multe persoane care au o viaţă sexuală activă la vîrsta de 70 de ani decît în urmă cu 30 de ani, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal

LONGEVITATE. În prezent există mai multe persoane care au o viaţă sexuală activă la vîrsta de 70 de ani decît în urmă cu 30 de ani, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal. La studiu au participat septuagenari suedezi, dar autorul Nils Beckman susţine că rezultatele sînt valabile şi în ţările occidentale. Studiul a debutat în 1971, cînd un grup de septuagenari au fost intervievaţi cu privire la viaţa lor sexuală. Alte persoane de 70 de ani au răspuns unei anchete similare în 1976, 1992 şi 2000. Astfel, cercetătorii au aflat că numărul persoanelor care au raporturi sexuale la 70 de ani a crescut de patru ori în 2000.

 
ANTIBIOTICE. Agenţia americană a medicamentului (FDA) a emis un avertisment cu privire la unele antibiotice care cresc riscul accidentărilor în timpul activităţilor sportive. Antibioticele din clasa fluorochinolonelor cu acţiune antibacteriană, favorizează ruptura de tendoane. Potrivit FDA, leziunile grave pot fi evitate dacă pacienţii întrerup administrarea acestor antibiotice la apariţia celor mai mici dureri. Fluorochinolonele sînt utilizate în tratamentul infecţiilor respiratorii şi infecţiilor urinare. Avertismentul FDA nu vizează antibioticele sub formă de picături indicate în infecţiile oculare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă