x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Aug 2008   •   00:00

7 august 2008



MASAJ. Unele produse folosite pentru masaj, ce au în compoziţie camfor, eucalipt şi mentol, prezintă un risc major pentru sugari. Pînă la elaborarea unei reglementări europene privitoare la aceste produse, în Franţa, autorităţile s-au adresat producătorilor, cu recomandarea de a renunţa la introducerea acestor substanţe în compoziţia produselor cosmetice destinate copiilor de pînă la 36 de luni.

ANTIBIOTIC.
Cercetătorii de la Universitatea Swansea din Ţara Galilor au anunţat descoperirea unui nou antibiotic contra infecţiilor nosocomiale. Acest antibiotic, seraticina, extras din larvele de muscă verde, se administrează sub formă de injecţii, oral sau balsam. Acesta ar putea fi un nou tratament prescris persoanelor care suferă plăgi cronice sau sînt infectate nosocomial. Prof. Norman Ratcliffe, coordonatorul echipei de cercetători, spune că sînt necesare aproximativ 20 de căni cu larve pentru a obţine o picătură de seraticină pură.

CARDIACI. Suferinzii de boli cardiovasculare care pleacă în vacanţă trebuie să consulte medicul înainte de a porni la drum. Ei vor aprecia condiţiile de călătorie, mijloacele de transport, distanţa, clima, riscurile de epidemii. Dacă specialistul apreciază că nu sînt pericole, cardiacul trebuie să aibă grijă să nu uite acasă medicamentele şi chiar un mic dosar medical din care să nu lipsească ultima electrocardiogramă, recomandările specialistului la ultima consultaţie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă