x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Aug 2008   •   00:00

11 august 2008



TERAPIE ANTISIDA. O combinaţie terapeutică inedită care permite tratarea cu eficienţă a pacienţilor purtători ai HIV ultrarezistent a fost prezentată recent, la Mexic, în cadrul Conferinţei privind SIDA. Pentru prima dată, o combinaţie s-a dovedit utilă pacienţilor într-o stare severă a bolii. Potrivit lui Jean Francois Delfraissy, preşedinte al Agenţiei franceze pentru cercetări asupra SIDA, este o combinaţie de trei molecule, care a permis un rezultat încurajator: la 90% dintre pacienţii trataţi încărcătura virală era nedetectabilă.

VACCIN ANTIFUMAT.
Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) testează un vaccin contra fumatului. Acesta împiedică nicotina să ajungă la creier, astfel încît fumatul să nu mai creeze dependenţă. În prima fază, vaccinul a fost testat pe 400 de persoane care au renunţat la fumat. În faza a doua, vaccinul va fi testat pe fumători activi, urmînd să fie propus unei companii farmaceutice pentru producţie.

INIŢIATIVĂ. Saloanele de înfrumuseţare din Cincinnati şi Atlanta au devenit nu doar locuri în care femeile au grijă de înfăţişarea lor, ci şi de sănătate. Dr. Dawn Kleindorfer şi colegii săi de la Universitatea din Cincinnati au iniţiat o campanie în cadrul căreia sînt distribuite în saloane de înfrumuseţare informaţii despre accidentul vascular cerebral. Potrivit medicilor, femeile sînt mai receptive la astfel de informaţii în timp ce se află într-un mediu relaxant.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă