x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

31 Aug 2006   •   00:00
PREMIERA. Americanii au descoperit in premiera de ce corneea este lipsita de vase de sange. Corneea este singura parte a organismului perfect transparenta, particularitate care face posibila vederea. Dr. Reza Dana de la Universitatea Harvard sustine ca proteina VEGFR-3 are proprietatea de a neutraliza angiogeneza la nivelul corneei, adica formarea si dezvoltarea vaselor de sange.

MALPRAXIS. Potrivit datelor Agentiei nationale britanice de protectie a pacientilor, mii de bolnavi au de suferit anual din cauza greselilor medicilor. Astfel, anul trecut peste 500.000 de britanici au fost intr-o asemenea situatie. In 2.159 de cazuri, incompetenta medicilor a dus la decesul pacientilor.

TRANSPLANT. O echipa de medici de la Spitalul Judetean Timisoara si medici austrieci au prelevat organe interne si externe de la o pacienta de 31 de ani aflata in moarte cerebrala de mai mult timp. Ea suferise o comotie cerebrala si nu mai avea nici o sansa de salvare. Dr. Dan Ilincariu, coordonator de transplant din cadrul spitalului, a precizat ca prin prelevarea organelor unui singur pacient aflat in moarte cerebrala se pot salva alte patru vieti. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă