x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Iul 2006   •   00:00
STUDIU - Bebelusii si poluarea
Institutul francez de sanatate publica anunta ca poluarea, care atinge cote alarmante vara, are un impact negativ asupra dezvoltarii bebelusilor. Monoxidul de carbon, hidrocarburile, dioxidul de carbon si alte substante poluante sunt responsabile de nastere prematura, malfomatii congenitale si greutate mica la nastere.

AVERTISMENT - Tutunul ucide un miliard de oameni
Fumatul ar putea sa faca un miliard de morti in secolul al XXI-lea, de zece ori mai multi decat in secolul precedent. Aceasta in conditiile in care tabagismul este in continua crestere, potrivit ultimei conferinte internationale contra cancerului, desfasurata la Washington. Tutunul provoaca anual 1,4 milioane de decese prin cancer si 3,6 milioane prin boli cardiovasculare si pulmonare. (Steluta Indrei)

BENEFICIU - Laptele matern si creierul
Nou-nascutii alaptati la san prezinta mai putine riscuri de a suferi de enurezie nocturna. Cel putin asa sustine un studiu aparut in revista americana Pediatrics. Autorii pun acest beneficiu pe seama lipidelor din laptele matern, care joaca un rol important in dezvoltarea neurologica a nou-nascutilor. Una dintre cauzele enureziei nocturne este dezvoltarea deficitara a unor zone ale creierului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă