x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Iul 2006   •   00:00
STRES - Femeile nefericite peste program
Femeile care fac ore suplimentare sunt mai nefericite decat barbatii care lucreaza peste program, prezentand un risc mai mare de a dezvolta obiceiuri nesanatoase, precum abuzul de gustari si consumul excesiv de cafea, este concluzia unui studiu aparut la Londra. Cercetatorii londonezi cred ca acest lucru se intampla deoarece femeile reactioneaza diferit la stres.

INFARCT - Umiditatea si bolile de inima
Nivelul ridicat de umiditate din atmosfera creste riscul ca persoanele care au probleme cu inima sa sufere un infarct, arata un grup de cercetatori de la Universitatea din Atena. Studiul dr. Georgios Giannopoulos si al colegilor sai a avut la baza numarul mare de decese cauzate de infarct din Atena in 2001. Ei au aflat ca umiditatea crescuta din acel an a fost unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru persoanele peste 70 de ani.

STUDIU - Efectele singuratatii
Oamenii care traiesc singuri risca de doua ori mai mult sa sufere de o boala cardiaca fata de cei care au un partener de viata, este concluzia unui studiu danez. Iar persoanele in varsta sunt si mai predispuse acestui risc. Kirsten Nielsen, profesor la Spitalul universitar Aarhus Sygehus, Danemarca, cel care a condus studiul, crede ca riscurile sunt legate de factori asociati cu traiul de celibatar: fumatul, obezitatea, colesterolul ridicat, lipsa sprijinului din partea familiei.

TARGU-MURES - Prelevari de organe
Medicii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu-Mures au prelevat mai multe organe de la un tanar de 23 de ani, aflat in moarte cerebrala, pentru a realiza mai multe transplanturi. In urma prelevarii de organe, inima tanarului va ajunge la un pacient targmuresean care asteapta un transplant de cateva luni, iar ficatul va fi folosit pentru un pacient din Capitala. Rinichii tanarului vor ajunge la doua persoane din Cluj-Napoca, conform sefului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu-Mures, Lucian Baila.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă