x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Iul 2006   •   00:00
MEMORIE. Cafeaua previne pierderile de memorie care pot aparea o data cu inaintarea in varsta, este concluzia unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Birmingham. "Cercetarile au indicat ca utilizarea cofeinei duce la cresterea vioiciunii, la intensificarea activitatii corticale si la procesarea mai rapida a informatiilor in creier", a declarat prof. Martin Vreugdenhil, coordonatorul studiului. Excesul de cafea produce insa tulburari ale somnului si ale inimii.

GRIPA. Oamenii strazii trebuie vaccinati anual impotriva gripei, ei fiind factori de raspandire a gripei in comunitate din cauza mobilitatii foare mari. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de specialistii americani, citat in Buletinul informativ al Centrului National de Referinta pentru Gripa din Institutul Cantacuzino. Ratele de deces din cauza gripei si pneumoniilor (complicatii ale gripei) sunt mari, variind intre 1% si 6,3%.

MEDICAMENT. O echipa de cercetatori din Japonia a lansat pe piata britanica un medicament care are la baza veninul unui melc marin ucigas (Conus magus). Medicamentul a fost creat pentru a alunga durerile cronice ale pacientilor care nu raspund sau nu tolereaza tratamente precum morfina. Remediul japonez este foarte puternic si poate avea efecte adverse. De aceea, el este dedicat unor grupuri restranse de pacienti, in special bolnavilor de cancer.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă