x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Mai 2006   •   00:00
GEMENI. Femeile care au in organism o concentratie mare de acid folic prezinta sanse crescute de a da nastere, in urma fertilizarii in vitro, gemenilor identici, arata un studiu al specialistilor de la Institutul de cercetare Rowett si de la Universitatea Aberdeen din Scotia. Dr. Haggarty, coordonatorul studiului, a studiat 602 femei care au urmat tratamente de fertilitate, in mare parte suplimente de acid folic. Dintre aceste femei, cele care au luat doze mai mari de acid folic au nascut gemeni.

SMURD. La Galati a fost lansata o campanie de sustinere a Serviciului Medical Pentru Urgente, Resuscitare si Descarcerare (SMURD) prin care contribuabilii galateni pot aloca maximum 2% din impozitul anual pentru SMURD. Campania se desfasoara pana la 15 mai, cand va fi inaugurata Unitatea de primire urgente de la Spitalul "Sf. Andrei".

SINUCIDERI. La Iasi, numarul tentativelor de suicid a crescut cu 50%, comparativ cu anul 2005. "Anul trecut tratam, in medie, un caz pe zi. Acum, numarul a crescut la cel putin trei pacienti intoxicati sau internati cu tentative de suicid la un interval de doua zile", a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă