x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Mai 2006   •   00:00
SUGARI. Mai mult de 7.000 de sugari vor beneficia gratuit de lapte praf. Directiile de protectie a copilului din Capitala vor distribui laptele praf pe baza de reteta eliberata de medicul de familie pentru sugarii care nu pot fi alaptati natural din cauza unor probleme grave de sanatate ale mamelor. De asemenea, vor primi lapte praf si copiii inregistrati drept cazuri sociale.

SANGE. Centrul de Transfuzii Sanguine Arad nu mai poate asigura necesarul zilnic de sange al spitalelor, in ultimele zile cantitatile de sange necesare fiind aduse din alte judete. Cauza o reprezinta numarul din ce in ce mai mic de donatori. Luna acesta, numarul donatorilor a scazut cel mai mult, de la 800 la numai 500. Medicii spun ca este nevoie urgenta de sange din grupele 0 si A II pozitiv si negativ si B III negativ.

TEST. Capacitatea unei persoane de peste 70 de ani de a parcurge o distanta de 400 m arata speranta acesteia de viata, confirma un studiu aparut in Journal of the American Medical Association. In acest sens, 2.680 de batrani, intre 70 si 79 de ani, declarati sanatosi, au fost rugati sa mearga cat mai repede 400 de metri pe un covor rulant. Dintre acestia, 86% au parcurs cei 400 de metri. Lor le-a fost urmarita starea sanatatii timp de sase ani. La sfarsit, s-a constatat ca in aceasta categorie gradul de mortalitate era mai scazut decat la cei care nu au reusit sa parcurga cei 400 m.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă