x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Mai 2006   •   00:00
MEDICAMENTE. Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cozile de la farmacii inregistrate inca din prima zi a lunii sunt efectul neincrederii romanilor ca vor gasi medicamente compensate si gratuite toata luna. Ministerul Sanatatii si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate au stabilit un plan comun de actiune pentru solutionarea crizei medicamentelor, dupa ce unele farmacii epuizau stocurile in primele zile ale lunii, iar altele aveau bani necheltuiti pe care ii returnau.

DEZBATERI. In perioada 10 mai - 8 iunie, Ministerul Sanatatii va organiza dezbateri publice care vor viza evaluarea spitalelor si transferarea plafonului de medicamente compensate si gratuite de la farmacii la medicii de familie. "Atentionam ca evaluarea spitalelor, reorganizarea sau restructurarea nu au ca scop desfiintarea unor spitale, ci infiintarea acelor sectii de care este nevoie, redimensionarea altor sectii, astfel incat sa se ofere populatiei ceea ce are nevoie", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

RISC. Persoanele nascute primavara sau la inceputul verii prezinta un risc mai mare de suicid decat cele nascute toamna, potrivit unui studiu britanic publicat in British Journal of Psychiatry. Astfel, s-au inregistrat 30% mai multe sinucideri in cazul femeilor nascute primavara si cu 17% mai multe sinucideri in randul barbatilor nascuti in acelasi anotimp.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă