x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Apr 2006   •   00:00
OMS. Toti copiii sub 5 ani au sansa de a atinge aceeasi inaltime si aceeasi greutate, daca beneficiaza de conditii identice de crestere si dezvoltare de la nastere, a afirmat OMS. "Indiferent de locul nasterii - Ghana sau Norvegia - copiii au acelasi potential de crestere daca pornesc de la aceeasi linie de start in viata", sustin expertii OMS. Diferentele in dezvoltarea copiilor sunt influentate de alimentatie, alaptare, mediu inconjurator, calitatea ingrijirilor. Aproximativ 170 de milioane de copii din lume au o greutate mica, iar 3 milioane dintre ei mor din cauza subnutritiei. Pe de alta parte, 20 de milioane de copii obezi vor ingrosa randurile celor 300 de milioane de adulti obezi amenintati de diabet sau boli cardiovasculare.

BOALA RARA. In judetul Constanta a fost inregistrat primul caz de boala Gaucher, afectiune cronica extrem de rara la nivelul intregii tari. Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, dr. Liviu Mocanu, a declarat ca pacientul a fost diagnosticat luna aceasta cu boala Gaucher, iar medicatia pentru tratarea afectiunii costa 600 de milioane de lei pe luna. Bolnavul urmeaza a beneficia de reteta gratuita. In tara noastra sunt inregistrate doar doua-trei cazuri de boala Gaucher.

VACCIN. O companie farmaceutica britanica a anuntat ca pana la vara va dispune de rezultatele testelor clinice pe om ale vaccinului contra gripei aviare. Testele au debutat la sfarsitul lunii martie in Germania si Belgia pe un lot de 400 de adulti. Laboratorul din Germania a depus deja la Agentia Europeana a Medicamentelor autorizatia de productie, sperand ca pana la sfarsitul anului sa puna pe piata vaccinul contra virusului H5N1.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă