x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Apr 2006   •   00:00
MEDICI DE FAMILIE. 96% dintre locuitorii din mediul rural sunt inscrisi pe listele unui medic de familie, arata Eurobarometrul rural realizat in 2005. Potrivit sondajului amintit, cabinetul medicului de familie se afla in 59% din cazuri in aceeasi localitate, iar in 39% din cazuri in alta localitate. Sondajul evidentiaza, de asemenea, ca 62% dintre respondenti apeleaza la cabinetul medicului de familie cand au o problema de sanatate mai grava si numai 26% la ambulator, policlinica ori spital.

INGRIJIRE. Potrivit Eurobarometrului rural pe 2005, majoritatea romanilor crede ca tatii pot avea grija de copii la fel de bine ca mamele. O mama care lucreaza poate fi la fel de grijulie fata de copiii sai ca si una care nu lucreaza, apreciaza 79% dintre subiecti, in timp ce 27% cred ca acest lucru este posibil in mica sau foarte mica masura.

ARAD. Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Arad a fost complet renovata. Au fost modernizate peste 20 de incaperi. La dispozitia copiilor a fost pusa Ludoteca, un spatiu in care pacientii se vor putea juca, vor putea desena, colora sau chiar invata sa scrie si sa citeasca. Asta pentru ca Directia Generala de Asistenta si Protectie a Copilului a pus la dispozitie doua educatoare care vor avea grija ca durerea copiilor sa fie mai... vesela. (Andrei Ando)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă