x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Apr 2006   •   00:00
RADIOCHIRURGIE. Pentru prima data in Romania va fi folosita radiochirurgia, metoda netraumatica de sectionare si coagulare a tesutului moale, fara durere postoperatorie si fara distrugerea tesutului prin electrocauterizare. "Este o tehnica noua in Romania, dar nu si in lume. Radiochirurgia usureaza, accelereaza si imbunatateste intr-un mod uluitor interventiile chirurgicale", a declarat conf. dr. Dan Sabau, presedintele Comisiei de Sanatate a Senatului.

CAMPANIE. In perioada 10-14 aprilie, in Bihor se desfasoara o campanie nationala de donare de sange, sub sloganul "Daruieste viata". La aceasta campanie participa studentii de la universitatile de Medicina si Farmacie din Oradea, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iasi si Timisoara. Campania urmareste cresterea cu cel putin 30% a numarului studentilor donatori voluntari de sange si cu cel putin 20% a numarului de donatori voluntari cu varsta intre 18 si 50 de ani.

ALZHEIMER. Persoanele supraponderale, trecute de varsta de 40 de ani, prezinta riscuri crescute de a suferi de boala Alzheimer, a declarat dr. Rachel A. Whitmer la congresul Academiei Americane de Neurologie de la San Diego. Cercetatorii au monitorizat 9.000 de barbati si femei, intre 1964 si 1973. S-a constatat ca, la cei cu indicele de masa corporala ridicat la varsta de 40 de ani, riscurile de Alzheimer au crescut de 3 ori.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă