x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Apr 2006   •   00:00
ALIMENTATIE. Imediat dupa ce s-au casatorit, femeile mananca mai putin sanatos si iau in greutate. Explicatia este ca, in luna de miere, tinerii isi schimba obiceiurile alimentare pentru a-si impresiona partenerul, arata nutritionisti de la Universitatea Newcastle. Astfel, barbatii incep sa manance mai multe fructe si legume, in timp ce femeile consuma mai multe paste si sosuri, alimente care ingrasa. Studiul mai arata ca, la inceputul casniciei, ambii parteneri iau in greutate, din cauza sedentarismului.

OBEZITATE. Un numar foarte mare de copii din medii defavorizate din New York sunt obezi incepand cu varsta de 2 ani. Aceasta este concluzia unui studiu. "Obezitatea este o epidemie la New York, care incepe din primii ani de viata", spun autorii studiului, care a inclus 16.000 de copii. Dintre copiii de 2 ani, 24% sunt obezi, dintre copiii de 3 ani, 27% sunt obezi si 29% dintre cei de 4 ani.

STOMATOLOGIE. Inca din neolitic, oamenii practicau chirurgia dentara. O echipa internationala de antropologi si arheologi a descoperit in Pakistan ramasitele a noua barbati si femei adulte, care prezentau una sau mai multe interventii pe molari. "Erau interventii de calitate, asupra smaltului si dentinei", a declarat Roberto Macchiarelli, membru al echipei mixte de specialisti.

FITOTERAPIE. Ghimbirul distruge tumorile in cazul cancerului ovarian si reduce tumorile in cancerul pancreatic, arata cercetatorii de la Universitatea Pittsburg. Aceasta substanta care confera gustul de iute al acestei plante stimuleaza procesul de distrugere a celulelor canceroase din pancreas, fara sa afecteze in vreun fel celulele sanatoase.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă