x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Ian 2006   •   00:00

9 ianuarie 2005

PREMIERA. O interventie care a constat in eliminarea unei tumori maligne osoase si reconstructia articulatiei unui genunchi cu o proteza modulara a fost realizata, in premiera, de o echipa de medici de la Clinica de Ortopedie de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Echipa condusa de dr. Alexandru Ulici a efectuat operatia unui pacient in varsta de 17 ani. Dificultatea interventiei a fost data de localizarea tumorii care penetra articulatia genunchiului.

PETARDE. Medicii de la Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti au efectuat, in aceste zile, noi interventii chirurgicale ca urmare a accidentelor produse de folosirea necorespunzatoare a petardelor. Conf. dr. Monica Pop, directorul spitalului, a precizat ca, in perioada 31 decembrie 2005-6 ianuarie 2006, 60 de persoane au fost internate si operate in aceasta unitate sanitara.

PREZERVATIVE. Autoritatile braziliene vor distribui gratuit catre populatie 1,5 miliarde de prezervative, in cursul acestui an, in cadrul luptei impotriva SIDA, a indicat Ministerul brazilian al Sanatatii. "Daca vom reusi sa stabilim un cult solid al prezervativului, vom ajunge sa controlam efectiv epidemia", a explicat directorul Programului National impotriva SIDA, Pedro Chequer.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă