x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Ian 2006   •   00:00
INTERVENTIE. Un tanar de 34 de ani, din orasul Teius, a fost internat la Spitalul Jude-tean de Urgenta Alba, in urma unui accident suferit in propria locuinta. Intr-un moment de neatentie, Teodor M. si-a retezat cu un flex degetele inelar si mic de la mana dreapta. Tanarul a ajuns la Sectia Urgente cu cele doua falange intr-o punga. Cele doua degete i-au fost replantate in urma interventiei doctorului Adrian Oancea. (Lucian Dobrater)

COMPARATIE. Persoanele care locuiesc la tara se bucura de o sanatate mintala mai buna decat cele de la oras, au stabilit cercetatorii britanici. Desi se sustinea ca izolarea si lipsa relatiilor sociale afecteaza sanatatea mintala a persoanelor din mediul rural, britanicii arata insa ca un numar mai mare de boli psihice (depresie, anxietate) se inregistreaza in mediul urban, unde exista si un numar foarte mare de sinucideri.

DONATORI. Centrul de Transfuzii Sanguine din Harghita nu a inregistrat anul trecut nici un donator benevol, toate persoanele care au donat sange solicitand bonuri valorice in schimbul gestului lor. Seful Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita, dr. Matyas Tibor, a declarat ca in 2005 au fost inregistrati 5.200 de donatori, numar aproximativ egal cu cel din 2004. Dintre acestia, nici unul nu a donat sange doar pentru a salva viata cuiva, ci si pentru a primi bonurile valorice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă