x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Dec 2005   •   00:00
GREFA. Medicii britanici vor sa realizeze prima grefa totala de fata. Reprezentantii Spitalului Royal Free din Londra au obtinut deja din partea Comitetului de etica al unui spital dreptul de a cauta pacienti. Proiectul echipei de medici trebuie sa mai fie aprobat de Colegiul regal al chirurgilor, care a refuzat in 2003 o astfel de cerere, din motive etice. "Principala problema este aceea de a alege pacientul potrivit", a declarat chirurgul britanic Peter Butler.

PROCES. Australianul Barry Marshall, unul dintre cei doi laureati ai Premiului Nobel pentru medicina 2005, a dat in judecata un laborator american. Motivul: laboratorul ii datoreaza acestuia 8 milioane de dolari pentru drepturile asupra unui aparat pe care el l-a inventat pentru a depista ulcerul. Plangerea se refera la testul CLOtest, care depisteaza boala cu ajutorul unui gel reactiv la bacteria Helicobacter pylori, cea care declanseaza ulcerul.

SUSPICIUNE. Mii de pasari migratoare au fost gasite moarte in centrul statului Malawi (sudul Africii), ceea ce a determinat ingrijorarea autoritatilor sanitare, care se tem de o posibila legatura cu virusul gripei aviare, a anuntat Wilfred Lipita, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului Agriculturii. Lipita a precizat ca mostrele prelevate de la pasari au fost trimise in Africa de Sud, singura tara din Africa australa dotata cu un laborator capabil sa detecteze gripa aviara.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă