x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Dec 2005   •   00:00
VACCINARI. Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) va distribui medicilor de familie peste 20.000 doze de vaccin antigripal, destinate copiilor si adultilor cu boli cronice si mai ales celor cu afectiuni cardiorespiratorii. Adrian Neacsu, director executiv DSPMB, a declarat ca au fost finalizate imunizarea copiilor si adultilor din institutiile de ocrotire, precum si cea a personalului din spitale care se ocupa cu ingrijirea bolnavilor internati.

CEAI. Femeile care beau doua cani cu ceai negru pe zi sunt expuse unui risc mai redus de aparitie a cancerului ovarian decat cele care nu consuma ceai, arata un studiu realizat la Institutul National de Medicina din Stockholm. O cana cu ceai pe zi reduce riscul aparitiei bolii cu 24%, iar consumul a doua sau mai multe cani cu ceai pe zi este asociat cu un risc cu 46% mai mic de imbolnavire.

GRIPA AVIARA. Familiei imperiale japoneze i s-a interzis desfasurarea unei ceremonii care consta in eliberarea in aer a unor rate din cauza riscurilor legate de gripa aviara. Aproximativ 1,74 milioane de pasari afectate de boala au fost sacrificate in Japonia. Potrivit autoritatilor, totusi, pe teritoriul acestei tari nu a fost inregistrat nici un deces la om din cauza formei umane a gripei aviare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă