x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Noi 2005   •   00:00
PERICOL. Un bebelus cu varsta de 1 an a fost diagnosticat ca fiind purtator al virusului H5N1 al gripei aviare, dar viata sa nu este in pericol, a anuntat directorul Centrului pentru controlul bolilor din Thailanda, citat de AFP. "Rezultatele analizelor (...) confirma ca a contractat virusul H5N1, dar copilul se reface si starea sa aproape ca a revenit la normal", a declarat Thawat Sunthrajarn, directorul general al institutiei. Potrivit acestuia, copilul a contractat boala la periferia capitalei thailandeze si a fost internat la spital in luna noiembrie.

VASLUI. Judetul Vaslui este deservit de un singur medic specialist in medicina muncii, in conditiile in care exista 268 de firme care au intre 50 si 250 de angajati si aproximativ 35 cu peste 250 de salariati. Nici medicii cu competenta in medicina de intreprindere nu sunt suficienti. Controalele clinice sunt efectuate de medicii de familie si de medicii de intreprindere, ei intocmind si documentatia fara a avea competenta. Medicul de medicina muncii pune doar parafa, fara ca el sa-i vada de fapt pe angajati.

CAFEA. Dr. Wolfgang Winkelmayer, de la spitalul din Boston, a ajuns la concluzia ca sucurile carbogazoase sunt mai vinovate de aparitia hipertensiunii decat cafeaua. El a efectuat un studiu in care a inclus peste 150.000 de femei, multe dintre ele amatoare de bauturi acidulate. In urma cu 12 ani, nici una nu suferea de hipertensiune. In prezent, peste 20.000 sunt bolnave de aceasta afectiune. Si bauturile lights, care nu contin zahar, sunt raspunzatoare de aparitia hipertensiunii. Ele maresc cu 19% riscurile de hipertensiune la femeile tinere si cu 16% la cele in varsta, conform studiului.

SARCINA. Medicii poarta o parte din vina fiindca femeile insarcinate nu fac sport. "Ginecologii si obstetricienii trebuie sa le incurajeze pe femeile insarcinate sa faca miscare. Asta, bineinteles, daca starea sanatatii le permite", este de parere dr. Terry Leet, de la Universitatea din Saint-Louis. Conform studiului efectuat de dr. Terry Leet referitor la practicarea activitatilor fizice de catre femei, doar o gravida din sase este activa in timpul sarcinii. Concluziile sudiului au aratat ca activitatea ideala pentru femeile insarcinate este mersul pe jos.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă