x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Noi 2005   •   00:00
IGIENA. Rudele bolnavilor internati la Spitalul Judetean Alba trebuie sa-si cumpere papuci de unica folosinta pentru a putea patrunde in incinta unitatii. Contra sumei de 10.000 de lei vechi, vizitatorul isi achizitioneaza de la un automat instalat la intrarea in spital o pereche de papuci din nailon. La parasirea unitatii, papucii sunt aruncati intr-un cos special de gunoi, incaltamintea fiind apoi distrusa prin incinerare.

GRIPA AVIARA. Specialisti romani, atat din sanatate publica, cat si din domeniul sanitar-veterinar vor face parte din echipa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si reteaua internationala de actiune impotriva gripei aviare. Potrivit Ministerului Sanatatii, Romania a propus, la reuniunea OMS de la Geneva, constituirea unui fond mondial pentru combaterea gripei aviare. De regula, tarile mai putin dezvoltate prezinta riscul cel mai mare de izbucnire a focarelor de gripa aviara. Expertii care vor face parte din echipa OMS vor colabora si la producerea vaccinurilor umane si animale impotriva gripei aviare.

INEDIT. Casnicia fericita este un bun remediu impotriva racelii, sustine o echipa de cercetatori de la Universitatea din Birmingham, relateaza BBC News Online. Autorii au avertizat ca raceala poate face mai multe probleme persoanelor care s-au despartit sau au divortat recent de partenerii lor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă