x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Noi 2005   •   00:00
SPITAL REGIONAL. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca in pachetul de legi privind reforma in Sanatate este prevazuta constructia a opt spitale regionale, unul din ele urmand sa fie la Timisoara. "Este pentru prima data cand noile legi de reforma introduc notiunea de spital regional. La Timisoara va fi un astfel de spital, care va avea cele mai inalte si complexe dotari si care ar fi legat la un sistem de ambulanta nou", a spus Nicolaescu.

STUDIU. Femeile sunt mai capabile sa aprecieze o gluma buna, pentru ca analizeaza intregul continut al acesteia, nu doar poanta de sfarsit. Este concluzia lui Allan Reiss si a colegilor sai de la Universitatea Stanford din California, dupa ce au urmarit activitatea cerebrala a 10 barbati si 10 femei care se uitau la desene animate. Chiar daca ambele grupuri au reactionat similar din punct de vedere neurologic, femeile au folosit mai intens partea creierului care reactioneaza la stimuli externi.

DISTINCTIE. Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara a acordat titlul de Doctor Honoris Causa chirurgului italian Giuliano Testa. Medicul a condus, alaturi de profesorul Irinel Popescu de la Institutul Fundeni, in premiera, in octombrie 2000, o interventie de transplantare a unei portiuni de ficat de la mama la copil unei fetite in varsta de 1 an si 2 luni din Hunedoara.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă