x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Noi 2005   •   00:00
VACCINARE. Directia de Sanatate Publica Bucuresti va vaccina, incepand de astazi, peste 13.000 de copii si batrani institutionalizati in unitati de ocrotire sociala. Aproximativ 3.000 de doze de vaccin vor fi administrate pentru imunizarea personalului medico-sanitar al spitalelor de pediatrie din Bucuresti si al Serviciului de Ambulanta.

SMURD. Directorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Targu-Mures, dr. Raed Arafat, sprijina infiintarea unui centru SMURD la Constanta. El a declarat ca spera ca in circa patru luni sa fie taiata panglica inaugurala a noului serviciu de urgenta. Potrivit declaratiei directorului DSP Constanta, Marius Enescu, noul centru SMURD va fi dotat cu patru ambulante complet echipate, a caror valoare se ridica la aproximativ 300.000 de euro, si un elicopter sanitar.

INFECTIE. O fetita de cateva saptamani, internata la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean "Sfantul Pantelimon" Vrancea, a fost diagnosticata cu bacilul pioceanic, un microb extrem de agresiv si rezistent la cele mai puternice antibiotice. Internata din cauza unor probleme digestive, fetita este al doilea caz inregistrat la Sectia de Pediatrie a Spitalului "Sfantul Pantelimon" in ultimele luni. Reprezentantii spitalului afirma ca prezenta bacilului la un singur copil, in conditiile in care s-au luat toate masurile de siguranta necesare, nu reprezinta un pericol.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă