x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Noi 2005   •   00:00
GRIPA AVIARA. Asia are nevoie de 100 de milioane de dolari pentru combaterea gripei aviare, a declarat un consilier al Organizatiei ONU pentru Agricultura si Alimentatie (FAO). Potrivit lui Subhash Morzaria, 75 de milioane de dolari suplimentari in fonduri de urgenta le sunt necesari Europei de Est si Africii. "Stadiul de pregatire difera, acesta depinzand de nivelul economic al fiecarei tari. Cele mai sarace vor avea dificultati in a se pregati", a explicat el.

MATERNITATE. In luna octombrie, la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie din Brasov au fost semnalate alte doua cazuri grave de infectie la nou-nascuti, dupa cele inregistrate in luna mai. Ca urmare, Directia de Sanatate Publica Brasov a hotarat luarea unor masuri radicale care prevad intrarea in carantina a sectiei de nou-nascuti normoponderali, igienizarea acesteia, interzicerea cu desavarsire a accesului personalului din alte sectii ale maternitatii in salile de nasteri. De asemenea, au fost aplicate amenzi cuprinse intre 5-20 de milioane de lei vechi unui numar de opt persoane - un medic, cinci asistente si doua infirmiere.

PREMIERA. Medicii de la Maternitatea Braila au reusit sa salveze viata unei femei care avea doua sarcini concomitente - una intrauterina si alta extrauterina. "O sarcina era in uter, cu sangerare fetida, care justifica diagnosticul de avort septic, iar o alta extrauterina, cu sangerare in cavitatea abdominala. Ambele sarcini, care erau de opt-noua saptamani, au fost indepartate, iar starea pacientei este acum buna", a declarat purtatorul de cuvant al Maternitatii Braila, dr. Alexandru Balta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă