x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Oct 2005   •   00:00
TRANSPLANT. Activitatea de transplant se afla in dificultate, intrucat numarul donatorilor-cadavru este tot mai mic, iar cererile pentru astfel de operatii sunt tot mai multe. "Este o problema mondiala, nu numai nationala", a declarat prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie si Transplant Hepatic Fundeni. Chirurgul crede ca bolnavii vor fi nevoiti sa-si caute singuri donatori si ca, in aceste conditii, medicii vor apela tot mai des la donatorii vii pentru transplantul de ficat, asa cum se intampla si in cazul transplantului de rinichi.

COMPENSATII. Guvernul roman va acorda compensatii in valoare 332.000 dolari agricultorilor ale caror pasari au fost omorate pentru a evita extinderea gripei aviare. Croatia ii va despagubi pe agricultori platind pretul pietei pentru fiecare pasare ucisa. In statele membre ale Uniunii Europene, oficialii de la Bruxelles vor plati jumatate din costurile suportate de proprietari. In unele state membre ale UE, cum ar fi Franta si Germania, autoritatile au decis compensarea integrala a pagubelor.

LEGI. In urma unei intalniri organizate de Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa, Ministerul Sanatatii va desfasura consultari cu Colegiul Medicilor din Romania pe tema proiectelor de legi in domeniul sanatatii. De asemenea, a hotarat eliminarea din actele normative a articolelor privind subordonarea colegiului fata de Guvern. Ministerul va elabora si da publicitatii un calendar al discutiilor, care sa permita adoptarea cat mai rapida a legilor din domeniu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă