x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Oct 2005   •   00:00
GRIPA AVIARA. 79% dintre medicii americani considera ca autoritatile sunt insuficient pregatite pentru a face fata unei eventuale pandemii de gripa umana de origine aviara. 43% dintre ei sustin ca nici comunitatea medicala americana nu este pregatita pentru o criza sanitara provocata de o asemenea pandemie. Spitalele din SUA risca sa nu faca fata unei pandemii de gripa, ceea ce ar intarzia asistenta medicala si ar agrava contaminarea.

DEZACORD. Asociatia Spitalelor din Romania (ASR) respinge pachetul legislativ propus de ministrul Sanatatii pentru reforma sanitara si cere rediscutarea actelor normative cu autorii acestora. Membrii ASR s-au intalnit cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, caruia i-au explicat ca pachetul de legi contine grave inadvertente de tip juridic, organizational si functional. ASR crede ca noua legislatie va afecta buna desfasurare a activitatii unitatilor sanitare si urmareste distrugerea invatamantului medical de elita, prin transformarea sefilor de clinici in administratori.

CANCER. Un aparat medical performant pentru detectarea tumorilor este disponibil la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Aparatul, in valoare de 300.000 de euro, va fi folosit pentru depistarea exacta si imediata a cancerului de san, dar si pentru detectarea tumorilor tiroidiene, a bolilor inflamatorii, cardiace sau cerebrale. Daca este descoperit in primele stadii, cancerul la san poate fi tratat cu succes, rata de supravietuire, dupa tratamentul complet al bolii, fiind de aproape suta la suta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă