x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Insecta care poate să ucidă cu „sărutul” ei letal. Află mai mult

Insecta care poate să ucidă cu „sărutul” ei letal. Află mai mult

28 Mai 2019   •   12:13
Insecta care poate să ucidă cu „sărutul” ei letal. Află mai mult

Insecta aceasta ar putea să pară multora inofensivă, dacă nu ar cunoaște terifiantul „secret” pe care îl ascunde.

I se spune gândacul pupăcios, însă în spatele ghiduşiei numelui său, se ascunde un real pericol pentru cei care ce au ghinionul de a intra contact cu aceasta insectă nocturnă.

Gângania ce pare aparent inofensivă este un adevărat vampir ce suge sângele vertebratelor, indiferent de mărime. Anual ucide zeci de mii de oameni, nu degeaba este cunoscut şi sub numele de “gândacul vampir” sau “gândacul asasin”.

La prima vedere seamănă destul de mult la înfăţişare cu gândacul de bucătărie, însă modul în care gândacul din specia Triatominae face victime este înfiorător. Însetată, insecta suge sângele victimelor, alegând pielea expusă şi subţire precum buzele. Deoarece este purtătorul parazitului Trupanosoma cruzi, care este mortal dacă intră în organism, gândacul este o ameninţare pentru toate vieţuitoarele, inclusiv pentru om.

După înţepătură, insecta îşi goleşte în rană flegma, împreună cu care ajung în organism paraziţii. Insecta introduce în corpul oamenilor sau al animalelor Boala Chagas, care poate fi letală…………………………..

Află mai mult despre diagnosticul și tratamentul bolii

×