x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei La 103 ani va purta flacăra limpică

La 103 ani va purta flacăra limpică

de Steluta Indrei    |    02 Sep 2007   •   00:00
La 103 ani va purta flacăra limpică
Sursa foto: SAMANTHA SIN/

O femeie de 103 ani din Pekin va participa la cursa flăcării olimpice cu ocazia Jocurilor Olimpice 2008, care se vor desfăşura in capitala chineză.

Atu - mersul pe jos, secretul longevităţii

O femeie de 103 ani din Pekin va participa la cursa flăcării olimpice cu ocazia Jocurilor Olimpice 2008, care se vor desfăşura in capitala chineză.

Centenara din China s-a oferit voluntar să poarte flacăra olimpică. Ca să fie in formă pentru Jocurile Olimpice 2008, femeia de 103 ani face exerciţii fizice de două ori pe zi, informează cotidianul chinez de limbă engleză China Daily.

CURAJ. Chinezoaicei Cao Zuosheng i-a venit ideea de a participa la cursa flăcării olimpice după ce a aşteptat timp de trei ore pentru a fi fotografiată in compania unui sportiv chinez care a purtat torţa la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, se mai arată in articol. "Sunt sănătoasă şi mă simt bine. Sunt sigură că voi putea merge oriunde vor dori organizatorii Jocurilor Olimpice. Nu imi va fi deloc greu să port torţa olimpică", a declarat centenara pentru cotidianul China Daily. In speranţa că va participa cu succes la cursa flăcării olimpice, Cao Zuosheng face zilnic mişcare. Ea merge pe jos, de două ori pe zi, căteva sute de metri, e adevărat cu ajutorul unui baston. In plus, insistă să se spele pe cap cu apă rece, ceea ce, potrivit centenarei, o menţine in formă, precizează China Daily.

Cao Zuosheng se numără printre cei 22.000 de voluntari chinezi care vor duce flacăra olimpică pe parcursul celor 137.000 de kilometri, traseu care va trece inclusiv prin Vărful Everest.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă olimpice