x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Laserul, ideal in unele boli de piele

Laserul, ideal in unele boli de piele

29 Noi 2004   •   00:00

Negii, papiloamele, vegetatiile veneriene, cancerele de piele in stadiu incipient sunt afectiuni ale pielii, care se preteaza cel mai bine la tratamentul cu laser.

STELUTA INDREI

Interventiile cu laser sunt metode moderne de tratament cu ajutorul carora pot fi rezolvate afectiuni ale pielii cu puternic impact estetic. Medicul primar dermatolog Carmen Curea, de la Spitalul Colentina, este de parere ca laserul a produs o revolutie in dermatologie. Nu mai este necesar sa apelati neaparat la chirurgie atunci cand doriti sa corectati anumite defecte sau sa fiti, pur si simplu, mai frumoase la orice varsta. Si, poate, cel mai important este ca laserul reprezinta solutia pentru tratarea melanomului malign (cancer de piele) in stadiu incipient. "Puterea laserului consta in performanta sa de vindecare a leziunilor cutanate, in efectul imediat al tratamentului si in vindecarea rapida, care inseamna cam o saptamana", afirma dr. Carmen Curea.

NEGI. Denumiti stiintific veruci, negii sunt produsi de mai multe tipuri de papilomavirusuri. Ei sunt contagiosi si se inmultesc, de la unul putandu-se ajunge la forme nenumarate. "Cea mai buna solutie prin care virusul dispare din organism o data cu eliminarea negilor este interventia medicala cu laser", sustine dr. Carmen Curea.

PAPILOAME. Mici excrescente de culoarea pielii normale, localizate predominant pe gat, decolteu, axile, sub sani, papiloamele sunt produse tot de un virus din grupa papilomavirusurilor. Ca si in cazul negilor, este foarte importanta asanarea tuturor leziunilor. "Dupa efectuarea terapiei cu laser, trebuie sterilizate bijuteriile purtate in jurul gatului, prosoapele trebuie fierte si calcate", recomanda dr. Carmen Curea.

VEGETATII VENERIENE. Cea mai comuna boala cu transmitere sexuala din America de Nord, vegetatiile veneriene sunt produse de un virus care se poate transmite prin contact sexual si chiar contactul (atingerea/frecarea) pielii sanatoase cu pielea infectata la nivelul organelor genitale. La femei, vegetatiile veneriene constituie principala cauza a cancerului de col uterin. Arderea cu laser a leziunilor este una dintre metodele de indepartare a virusului din zonele afectate.

CANCER DE PIELE. Melanomul, cel mai periculos cancer de piele, apare la femei si barbati in cea mai activa parte a vietii lor. Cu cat melanomul este mai repede inlaturat cu laser, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.

EPILARE DEFINITIVA
Laserul are rezultate extraordinare si in indepartarea definitiva a parului nedorit de pe corp. Procedeul de epilare cu lumina intensa pulsata consta in distrugerea foliculului pilos (radacina firului de par). Este cea mai eficienta metoda de epilare definitiva, pentru ca nu este dureroasa, nu lasa urme sau cicatrice, nu schimba culoarea pielii, nu implica riscul unei suprainfectii, spune medicul Carmen Curea. Aceste tratamente necesita cateva sedinte, la o anumita distanta in timp. Laserele sunt utilizate si in eliminarea ridurilor si a cicatricelor (dupa acnee, varicela, traumatisme). Daca v-ati facut un tatuaj, iar acum nu stiti cum sa scapati de el, puteti apela la binefacerile laserului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă