x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mărarul, rodia, soia – alimentele interzise copiilor până la vârsta majoratului. Află cât de periculoase pot fi

Mărarul, rodia, soia – alimentele interzise copiilor până la vârsta majoratului. Află cât de periculoase pot fi

22 Oct 2018   •   23:19
Mărarul, rodia, soia – alimentele interzise copiilor până la vârsta majoratului. Află cât de periculoase pot fi

Atât bărbaţii, cât şi femeile sintetizează hormoni estrogenici. Estrogenii sunt responsabili pentru dezvoltarea caracterelor sexuale şi a funcţiei sexuale feminine – dezvoltarea sânilor şi apariţia ciclului menstrual.

La bărbaţi, mici cantităţi de estrogeni sunt sintetizate de către glandele suprarenale şi de testicule. Mici cantităţi de estronă sunt sintetizate în corp în majoritatea ţesuturilor, în special în ţesutul adipos şi în muşchi. Şi atunci de ce sunt puse în discuţie o mulţime de probleme referitoare la estrogeni?

În natură, există estrogeni sintetizaţi de mamifere, fitoestrogeni care se găsesc în plante, cum ar fi soia şi xeno-estrogeni. Ultimii au fost creaţi de om şi se găsesc în plastic, îngrăşăminte chimice pentru agricultură. Sunt cei mai periculoşi.

Şi de ce ar fi periculoşi atâta vreme cât sunt hormoni pe care îi producem? Spre exemplu, o menstruaţie apărută prea devreme (sub 12 ani) şi terminată prea târziu (peste 54 de ani) înseamnă expunerea la o cantitate masivă de estrogeni. Acesta este unul dintre co-factorii apariţiei cancerelor genitale şi de sân.

Dacă vă aflaţi în această categorie, nu rataţi anual vizita la medicul ginecolog. Vă veţi face ecografie obligatoriu de sân plus axilă, ecografie transvaginală, testul Papanicolau. Mergeţi însă fără frică şi regulat la medic pentru că aceste tipuri frecvente de cancer nu apar dintr-o dată, ci cu leziuni precanceroase.

Grăsimea abdominală are efect estrogenic

..................................

Citește mai departe și află tot ce trebuie să știi despre dezechilibrul hormonal și pericolul lui

×