x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Masa in familie educă obiceiurile alimentare

Masa in familie educă obiceiurile alimentare

de Jurnalul National    |    17 Sep 2007   •   00:00

Adolescenţii care iau frecvent masa acasă cu părinţii vor avea obiceiuri alimentare mult mai sănătoase la vărsta adultă, s-a constatat in urma unui studiu.
VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ: Boala vacii nebune prevenită cu canabis ● Transpiraţia percepută... precum parfumul ● Memoria, mai slabă decăt s-a crezut ● Pacient de 400 kg la Abu-Dhabi ● Biserica Catolică, impotriva deconectării de la aparate ● Obezitatea se vede in sănge



Adolescenţii care iau frecvent masa acasă cu părinţii vor avea obiceiuri alimentare mult mai sănătoase la vărsta adultă, s-a constatat in urma unui studiu.

Dr Nicole Larson impreună cu o echipă de specialişti de la Universitatea Minnesota, SUA, au analizat obiceiurile alimentare a 1.700 de tineri pe o perioadă de cinci ani.

După vărsta de 20 de ani, aceşti tineri aveau tendinţa să consume mai multe fructe şi legume, să bea mai puţine sucuri carbogazoase, in comparaţie cu cei care nu obişnuiau să ia masa in familie in adolescenţă.

"Mesele in familie ii educă pe adolescenţii să opteze pentru o alimentaţie sănătoasă, părinţii servind ca model in acest sens. Familiile ar trebui să fie incurajate să servească mai des masa impreună", a declarat pentru Reuters dr Nicole Larson.

Studii anterioare au arătat că adolescenţii care iau masa in familie şi cu care părinţii reuşesc astfel să comunice nu dobăndesc obiceiuri dăunătoare, precum fumatul şi consumul de alcool.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă