x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Moartea unui copil, anchetată

Moartea unui copil, anchetată

08 Iun 2010   •   00:00

 Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a declanşat o anchetă pentru verificarea împrejurărilor în care un copil de 4 ani a murit, marţi, la SJU Târgovişte, după ce iniţial fusese luat de la o asistentă maternală şi dus la un centru special din Găeşti.
 
"Copilul a decedat din cauza unui stop cardiorespirator, avea un diagnostic de bronhopneumonie, era deshidratat şi era sub tratament în momentul în care a murit", a declarat dr Carmen Marcu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, citată de Mediafax.

 Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa, începând cu 18 mai, printr-o hotărâre a instanţei judecătoreşti, copilul a fost luat de la asistentul maternal şi dus la "Centrul de servicii sociale pentru copii cu handicap sever" Găeşti, întrucât necesita îngrijiri speciale. El suferea nu doar de retard mintal, identificat la naştere, ci şi de alte maladii grave care i-au fost descoperite ulterior şi care ar fi putut conduce oricând la complicaţii.  

 Medicul "Centrului de servicii sociale pentru copii cu handicap sever" din Găeşti a precizat că asistentele îngrijitoare din cadrul centrului i-au transmis că băieţelul nu se află în stare gravă.  

"Mi-au spus că are scaune diareice, nimic altceva care să fie urgent sau grav, mie aşa mi s-a spus. Ulterior, am aflat că acest copil a ajuns la spitalul din Găeşti. Informaţiile mele arătau că acest băieţel nu era în stare gravă", a declarat dr Daniela Toma, medicul "Centrului de servicii sociale pentru copii cu handicap sever".   După ce s-a îmbolnăvit, copilul a fost dus iniţial la Spitalul Orăşenesc din Găeşti, iar ulterior transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă