x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Murăturile și beneficiile incredibile pentru sănătate!

Murăturile și beneficiile incredibile pentru sănătate!

de Andreea Tiron    |    28 Ian 2023   •   07:40
Murăturile și beneficiile incredibile pentru sănătate!

Spre surprinderea multora dintre noi, consumul de murături aduce multiple beneficii sănătății. Murăturile sunt o sursă importantă de vitamine și minerale.

Potrivit specialiștilor, murăturile sunt minunate datorită aportului de probiotice, vitamina C, fibre solubile și insolubile.

Murăturile obținute prin fermentare sunt sănătoase pentru persoanele care nu au probleme de sănătate, având o mulțime de beneficii pentru organism. În cazul în care avem anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, boli renale, insuficiență cardiacă, diabet de tip I și II, retenție de apă sau au frecvent dureri de cap sau migrene trebuie să evite murăturile.

Murăturile sănătoase nu trebuie să conțină prea multe ingrediente sau adaosuri, ci doar apă și sare. Sunt contraindicate oțetul sau zahărul.

Prin fermentare, legumele dau naștere la bacterii sănătoase, care ajută la reglarea microflorei și la întărirea imunității.

Murăturile atenuează alergiile și sunt anticangerigene, deoarece reduc inflamațiile din organism.

Varza murată este ideală pentru detoxifiere și curele de slabire, iar datorită conținutului mare de vitamina C, întărește sistemul imunitar.

De asemenea, datorită conținutului mare de fibre și minerale, varza murată ajută digestia și la buna funcționare a tractului digestiv, prevenind constipația.

Datorita continutului mare de acid lactic, așa-numitele bacterii "prietenoase", murăturile sunt ideale și pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele.

Pentru ca au un continut mare de antioxidanți, fibre și substanțe hepatoprotectoare, murăturile ajută și la o buna detoxifiere a ficatului.

Muraturile ajută și la prevenirea răcelii sau a gripei. Enzimele și antioxidanții pe care acestea le conțin au proprietăți imunostimulante, ajutând la combaterea și prevenirea afecțiunilor respiratorii.

Murăturile sunt o sursă esențială de vitamine - C,A,B-uri, K și minerale precum fierul, calciul și potasiul. Vitaminele și mineralele sunt micronutrienți vitali care protejează de boli, întăresc oasele, protejează vederea și ne vindecă de anemie.

De asemenea, murăturile ajută la tratarea crampelor musculare. Studii din anul 2010, au arătat că murăturile pot ajuta în cazul crampele musculare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: murături beneficii sanatate