x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei OMS - 7,6 milioane de persoane, victime ale cancerului

OMS - 7,6 milioane de persoane, victime ale cancerului

de Magda Marincovici    |    10 Feb 2007   •   00:00

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, in 2005, in lume, 7,6 milioane de persoane au murit din cauza cancerului, reprezentand 13% din totalul deceselor la nivel mondial.

OMS avertizeaza ca, intre 2005 si 2015, 84 de milioane de persoane ar putea fi victime ale acestei boli daca nu sunt luate masuri urgente. Cancerul este o problema de sanatate publica inclusiv in tarile bogate. Totusi, 70% din totalul deceselor cauzate de cancer sunt inregistrate in tarile cu venit mic si mediu pe cap de locuitor. Peste 40% din totalul cancerelor ar fi putut fi evitate.

STIL DE VIATA. In acest sens, specialistii recomanda adoptarea unui stil de viata echilibrat: abtinerea de la fumat, alimentatie bazata pe produse naturale, evitarea sedentarismului. OMS atrage atentia ca tabagismul este de departe cauza principala de declansare a cancerului. Cele mai frecvente cancere sunt localizate la plaman, stomac, ficat si col. O treime dintre cancere ar putea fi vindecate, cu conditia de a fi depistate in faze incipiente. In acest sens, OMS face apel la statele membre sa-si intesifice actiunile care vizeaza combaterea cancerului. Totodata, a cerut alocarea de fonduri substantiale institutelor de cercetare de la care se asteapta lansarea de noi terapii performante.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă