x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei OMS anunta o epidemie de diabet

OMS anunta o epidemie de diabet

24 Mai 2004   •   00:00

Numarul diabeticilor va creste de la peste 170 de milioane, in prezent, la 366 de milioane, in urmatorii 30 de ani, in conditiile imbatranirii populatiei, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii in jurnalul medical Diabetes Care.

INCIDENTA. Diabetul afecteaza la ora actuala 2,8% din populatia globului. Acest procent ar putea creste la 4,4% in perspectiva anului 2030, evident cu diferente intre zone geografice si tari.

In conditiile acestei amenintari, Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca diabetul este o veritabila epidemie de care nu va scapa nici o regiune a planetei.

Potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cele mai expuse acestei epidemii sunt tarile in curs de dezvoltare, din cauza urbanizarii accelerate, numarul populatiei urbane urmand sa se dubleze in viitorii 30 de ani. (Magda Marincovici)

Subestimari

In avertismentul OMS se pune in legatura directa diabetul cu obezitatea, alt flagel care loveste populatia globului. Astfel, estimarile privind evolutia diabetului au fost facute in conditiile in care obezitatea se mentine la acelasi nivel. Dar cum obezitatea este in crestere, „este posibil ca aceste cifre privind prevalenta diabetului in urmatorii ani sa fie subestimate", apreciaza OMS.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă