x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Partenerul are COVID-19: este sigur să faci sex?

Partenerul are COVID-19: este sigur să faci sex?

30 Sep 2020   •   08:44
Partenerul are COVID-19: este sigur să faci sex?

Odată cu pandemia de COVID-19 și cu toate temerile de expunere la boală, apare o întrebare: există riscul transmiterii coronavirusului SARS CoV-2 prin relații sexuale?

Distanțarea socială nu este evidentă atunci când ești limitat ca un cuplu...  A fi blocat acasă cu jumătatea ta oferă multe oportunități de a-l atinge pe celălalt. Există sau nu riscul transmiterii coronavirusului prin relații sexuale?
Pupici și mângâieri, vectori de transmisie
„Raspunsul este da. Coronavirusul SARS-CoV 2 poate fi transmis prin sex, deoarece partenerii se sărută și se ating. Dacă o persoană este infectată, virusul este prezent în saliva lui sau chiar pe mâini”, explică dr. Daniel Scimeca, medic generalist.

Cu toate acestea, COVID-19 nu este o infecție cu transmitere sexuală (ITS). Într-adevăr, Organizația Mondială a Sănătății afirmă: „După cum sugerează și numele lor, ITS se transmit în principal în timpul actului sexual. Există mai mult de treizeci de agenți infecțioși, bacterii, viruși sau paraziți, care pot fi transmiși în acest fel”. SARS COV-2 nu este unul dintre ele, deoarece poate fi transmis în afara contactului intim.

Dr. Scimeca adaugă: „Totuși, trebuie știut că transmisia genitală.......................

Citește mai departe AICI

×