x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pasul al treilea: un nou manager la "Al. Obregia"

Pasul al treilea: un nou manager la "Al. Obregia"

de Magda Marincovici    |    10 Mar 2010   •   00:00
Pasul al treilea: un nou manager la "Al. Obregia"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, precizează că, în cazul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Al. Obregia", "în funcţie de raportul lor şi de o analiză serioasă asupra situaţiei unităţii medicale, vom lua o decizie".



În Jurnalul Naţional de luni, 8.03.2010, am precizat că pe biroul ministrului Sănătăţii se află memoriul (nr. 2176/ 4.03.2010) înaintat de cadrele universitare şi şefii de secţie de la Spitalul "Al Obregia", prin care aceştia solicită "numirea urgentă în postul de manager a unei persoane competente în managementul unui spital clinic de psihiatrie".

Acestui demers i s-au alăturat Asociaţia Română de Psihiatrie şi Jurnalul Naţional. În acest sens, Jurnalul Naţional i-a adresat ministrului Sănătăţii câteva întrebări, pentru că nu putem asista pasiv la consecinţele dezastruoase asupra pacienţilor şi a cadrelor medicale din cauza unui manager desemnat pe alte criterii decât cele profesionale. Ministrul Sănătăţii a trimis la redacţie un răspuns mai amplu la cele patru întrebări punctuale, din care reiese că "în cadrul procesului de descentralizare vom păstra sistemul actual de conducere, respectiv funcţia de manager, comitet director şi consiliul consultativ al spitalelor.

Dar nici nu exclud posibilitatea unor schimbări la conducerea unităţilor sanitare, însă acestea se vor realiza numai pe criterii de competenţă, nu politice sau de alt fel". Este un prim pas în direcţia solicitării ce face obiectul memoriului semnat de cadrele universitare şi şefii de secţie de la Spitalul "Al. Obregia".

Iată şi al doilea pas în aceeaşi direcţie. "În ceea ce priveşte situaţia «Spitalului Al. Obregia», vă informez că am primit memoriul cadrelor medicale din această unitate şi voi analiza împreună cu echipa MS problemele apărute acolo. Deja l-am desemnat pe secretarul general al ministerului să organizeze întâlniri atât cu conducerea spitalului, cât şi cu personalul medical. În funcţie de raportul lor şi de o analiză serioasă asupra situaţiei unităţii medicale, vom lua o decizie", precizează ministrul Sănătăţii pentru Jurnalul Naţional.

Urmează al treilea şi cel mai important pas: un nou manager general competent la Spitalul "Al. Obregia", care să înţeleagă problematica specifică psihiatriei.

×
Subiecte în articol: observator