x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Proteste - Farmacistii vs Nicolaescu

Proteste - Farmacistii vs Nicolaescu

29 Oct 2005   •   00:00

Colegiul Farmacistilor si Asociatia Retelelor de Farmacii din Romania (ARFR) sunt nemultumite de proiectul de lege a farmaciei, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii. De asemenea, este dezaprobata atitudinea ministrului Eugen Nicolaescu, considerata denigratoare si persiflanta, se arata intr-un comunicat al Colegiului Farmacistilor. Farmacistii sustin ca ministrul i-a jignit public atunci cand au dezaprobat proiectul si ca a folosit "arme de intimidare pornind de la datul pe usa afara al reprezentantilor Colegiului Farmacistilor sau jignirea in fata presei pana la ignorarea lor".

Colegiul considera ca ministrul Nicolaescu a dezinformat opinia publica afirmand ca in doar trei judete din tara sunt respectate preturile impuse la medicamente. Nici o farmacie nu poate vinde medicamente cu alte preturi decat cele legal impuse, programul de software transmis de casa de asigurari avand aceste preturi prestabilite.

Colegiul Farmacistilor il acuza pe ministrul Sanatatii ca este in favoarea farmacistilor proprietari. "Acest lucru nu justifica neplata datoriilor, decapitalizarea farmaciilor prin reducerea preturilor si incercarea de a subordona Colegiul Farmacistilor Ministerului Sanatatii." Pe de alta parte, ARFR a anuntat ca va pregati un memorandum prin care va expune toate elementele din lege pe care nu le considera a fi in concordanta cu principiile concurentei si ale unei economii de piata libera.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă