x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei S-a descoperit cauza durerilor de spate

S-a descoperit cauza durerilor de spate

04 Mai 2015   •   12:07
S-a descoperit cauza durerilor de spate
Persoanele care au dureri de spate, cel mai probabil, au o coloană vertebrală cu o formă similară cu cea a cimpanzeilor.
 
O leziune care se formează între discurile vertebrelor este cauza modificării formei coloanei vertebrale. Modificarea formei vertebrelor a intervenit în timpul evoluţiei oamenilor când au început să se deplaseze în două picioare.
 
Cercetătorii susţin că această decoperire ar putea veni în sprijinul medicilor care vor putea prezice care coloană vertebrală este predispusă să dezvolte probleme.

Studiul, care a fost publicat în BMC Evolutionary Biology, este rodul colaborării dintre cercetători din Scoţia, Canada şi Islanda.
 
Oamenii de ştiinţă au studiat coloane vertebrale de cimpanzei, urangutani şi de oameni pentru a cerceta relaţia dintre forma vertebrelor, mersul biped şi sănătatea coloanei vertebrale umane.
 
Durerile de spate sunt sunt o problema medicală frecvent întâlnită la oameni. Aşadar, forma coloanei poate fi una din cauzele problemelor de spate. Forma asemănătoare cu cea a cimpanezeilor, favorizează apariţia unei leziuni lumită "Nodul lui Schmorl", o mică hernie care poate apărea între discurile vertebrelor.
 

×