x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Salvia previne astenia de primavara

Salvia previne astenia de primavara

21 Apr 2004   •   00:00

Extractul uleios din frunzele de salvie (Salvia Officinalis) este un excelent suplimente nutritiv. Inca din antichitate, salvia era folosita cu scopul de a preveni unele boli.

Aceasta planta era indicata mai ales varstnicilor, fiind un „distrugator" al radicalilor liberi formati sau introdusi in organism.

VITAMINE. Complexul de principii active existent in extractul uleios de salvie - hidrocarburi, vitaminele B1, C, PP, oligoelemente, flavone, compusi parafinici, alcooli, esteri - actioneaza ca un tonic si revigorant al organismului. El este recomandat pentru rezultatele bune in cazurile de astenie fizica si psihica, mai ales primavara. De asemenea, acest extract favorizeaza eliminarea gazelor din intestine, participa la distrugerea microorganismelor, diminueaza sau inlatura spasmele muschilor netezi.

CELULITA. In egala masura, extractul uleios de salvie este utilizat pentru reglarea functiilor digestive, dar si ca adjuvant in prevenirea si tratarea celulitei, a obezitatii, diabetului, a tulburarilor ce insotesc menopauza. Este indicat persoanelor cu tonus sexual scazut, nervoase, cu menstruatie neregulata, vaginita atrofica, transpiratie nocturna abundenta.

REUMATISM. Extractul uleios de salvie mai este recomandat persoanelor cu problemele ale circulatiei sangelui, cu varice, dureri reumatice, dar si mamelor care alapteaza si prezinta o diminuare a lactatiei.

Dr. Stefan Manea

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă