x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Educatie pentru sanatate

|n 12.000 de unitati de invatamant cu aproximativ 1,3 milioane de elevi va fi introdusa in programa scolara, optional, educatia pentru sanatate. „Este mult mai usor sa-i educi pe copii decat pe adulti. Vor fi editate manuale si caiete scolare care vor promova educatia pentru sanatate, din care elevii vor invata ce inseamna HIV/SIDA", a anuntat ministrul Sanatatii, dr. Ovidiu Branzan.

Droguri injectabile

|n Bucuresti, la ora actuala sunt 30.000 de utilizatori de droguri injectabile. Ei prezinta un risc foarte mare de infectare cu virusul HIV deoarece nu folosesc seringi de unica folosinta. Pentru acestia, vor fi achizitionate si distribuite seringi de unica folosinta, incercandu-se prevenirea infectarilor. Utilizatorii de droguri injectabile din Bucuresti vor fi si vaccinati contra hepatitei A si B si testati pentru HIV, hepatita B si C.

Prevenirea osteoporozei

Intre 10 mai si 31 octombrie 2004, in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Timisoara si Cluj se testeaza, gratuit, densitatea osoasa. In aceasta perioada, la telverde gratuit 0800.800.166 de luni pana vineri vor raspunde studenti la medicina sau rezidenti. In functie de raspunsuri, ei vor dirija persoanele respective spre centrele de masurare a densitatii osoase. Aceste masuri fac parte dintr-o campanie care are ca scop prevenirea si depistarea precoce a osteoporozei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă