x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

21 Apr 2004   •   00:00

Mai putine calorii, dupa 50 de ani

Autorii studiului, de la Facultatea de Medicina din Saint Louis, estimeaza ca persoanele intre 50 si 60 de ani care adopta un regim sarac in calorii au la fel de putine sanse sa devina victime ale unor afectiuni ca si cele cu cateva zeci de ani mai tinere. Participantii la studiu, intre 35 si 82 de ani, au adoptat un regim alimentar sarac in calorii perioade intre 3 si 15 ani.

Vaccin contra SRAS

Institutul American pentru Alergii si Boli Infectioase a lansat al doilea vaccin experimenta eficient contra SRAS. „Avem doua potentiale vaccinuri, care actioneaza pe cai diferite si care si-au demonstrat eficienta in combaterea infectiei cu SRAS la soareci", a spus directorul NIAID, dr. dr Anthony Fauci. Cel mai recent vaccin experimental utilizeaza proteina S, o membrana proteica ce inconjoara membrana capsidei virusului SRAS.

Cel mai mare prezervativ

„Este un monument inchinat sexualitatii si prevenirii bolilor cu transmitere sexuala", au subliniat organizatorii manifestarii intitulate Erotika Fair, gazuduita de orasul brazilian Sao Paulo. Degmar Covos, autorul acestei opere din plastic rosu, tinuta la verticala cu ajutorul a 1.400 de franghiii, a afirmat ca prezervativul gigant ar trebui sa intre in Cartea Recordurilor. Dupa Covos, prezervativul sau are cu trei metri mai mult decat cel care este in Cartea Recordurilor si a fost ridicat de francezi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă