x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

16 Apr 2004   •   00:00

Multe cazuri de leucemii

In primele trei luni ale acestui an, la Buzau au fost inregistrate 2.130 de cazuri de cancer, informeaza Rompres. Specialistii considera ca este o rata ridicata a cazurilor de cancer, mai ales ca multi dintre pacienti nu mai au nici o sansa de salvare. Cancerele mamare, pulmonare si digestive sunt, in ordine, cele mai frecvente, urmate de leucemii.

Demonstratie pe viu

Cel de-al VII-lea simpozion cu participare internationala al Asociatiei Internationale de Chirurgie si Gastroenterologie este consacrat cancerului colorectal, afectiune din ce in ce mai frecventa. Prof. dr. Irinel Popescu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie si Gastroenterologie, a anuntat ca in cadrul simpozionului este programata o interventie chirurgicala realizata de prof. dr. Joel Leroy, bine cunoscut in intreaga lume.

Violente fizice

Femeile care au suferit violente fizice sau abuzuri sexuale in copilarie prezinta mai multe riscuri de a deveni fumatoare, arata un studiu american aparut recent. Echipa condusa de doctorul Bernard Harlow de la Boston a demonstrat ca probabilitatea de a deveni fumatoare este de doua ori mai mare la femeile abuzate sexual in copilarie. Autorii recomanda ca aceste concluzii sa fie luate in calcul in campaniile antitabac ce se deruleaza in prezent in intreaga lume.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă