LA STOMATOLOG
Bruxismul sau scrasnitul dintilor este o parafunctie ce se manifesta prin strangerea sau frecarea involuntara a dintilor. Apare pe fond emotional, anxietate sau stres.
|
Exista doua tipuri de bruxism. Bruxismul diurn este un obicei de scrasnire a dintilor in timpul zilei, in special in situatii emotionale intense ce afecteaza structurile musculare si poate conduce la spasm si durere musculara, dureri de cap. Aceasta forma de bruxism se intalneste la 10%-20% din populatie. Bruxismul nocturn apare in timpul somnului, afectand structura dintilor, ducand la uzura lor. Mergi la medicul stomatolog in urmatoarele situatii:
Recomandari
Un rol important il are diagnosticarea timpurie, cu cat este depistat mai repede, cu atat consecintele pot fi evitate mai usor. Anxietatea si stresul sunt factori importanti in mentinerea acestui obicei.Citește pe Antena3.ro
CONSECINTELE BRUXISMULUI SUNT MULTIPLE
|
|
STIRI
|
INDULCITOR. Xilitolul a devenit foarte popular in lume printre indulcitorii naturali. Acest lucru se datoreaza faptului ca xilitolul nu dauneaza sanatatii dintilor la fel de mult ca zaharul, desi are acelasi gust. Xilitolul pur este o substanta alba, cristalina, care seamana cu zaharul. Diferenta este ca xilitolul contine cu 40% mai putine calorii si nu prezinta nici un risc de imbolnavire a dintilor.
EVENIMENT. Pentru prima oara in Romania, medicii stomatologi romani au ocazia sa invete ce inseamna estetica adevarata de la maestrii, ai domeniului, reuniti la un curs de estetica dentara organizat de Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice cu sprijinul unei companii japoneze. Hotelul Marriot va fi gazda, la data de 25 iulie 2005, a acestui curs de perfectionare in domeniul esteticii dentare, sustinut de prof. N. Bichacho, membru al Academiei de Estetica Europeana, Dr. Galip Gurel, presedintele Societatii de Estetica Turce (cel care a creat zambetul lui Miss Turcia), prof. Erwin Weiss, seful catedrei de protetica a facultatii Haddasah din Jerusalim si Dr. Ophir Frumovici, specialist in implantologie. Cei patru vor incerca sa treaca in revista de la A la Z etapele obtinerii unui zambet Hollywoodian autentic.
FARA DURERE. Laserul din medicina dentara este o alternativa de tratament pentru aceia care se sperie de ace si de freza. El este folosit pentru rezolvarea cariilor si insanatosirea gingiilor. Laserul prezinta avantajul ca realizeaza operatiile nedureroase si nu este nevoie de anestezie. Acest lucru se intampla pentru ca gura nu este atinsa cu nimic altceva decat apa. Energia laserului face ca moleculele din apa sa se miste cu o viteza mai mare decat viteza luminii si inlatura astfel partea cariata a dintelui.
|