x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Sinaia: În siguranţă

Sinaia: În siguranţă

de Sorin Anghel    |    04 Noi 2009   •   00:00

Lucrurile au reintrat pe făgaşul normal la Sinaia, după ce la sfârşitul săptămânii trecute membrii unui grup de turişti au prezentat simptome specifice "gripei porcine". Ieri, hotelul în care au fost cazaţi oaspeţii a fost redeschis.

Sezonul de schi bate la uşă, dar Sinaia, "Perla Staţiunilor" din România, are probleme după ce în week-end-ul ce a trecut, la unul dintre cele mai mari hoteluri din localitate, au fost cazaţi câţiva turişti care au prezentat simptome de "gripă porcină".

Evident, localnicii s-au panicat. Primarul Vlad Oprea îi asigură însă că de la depistarea cazurilor de turişti infectaţi cu virusul A H1N1 în oraş nu s-au mai confirmat şi alte cazuri de persoane infectate cu virusul nou. Au fost dezinfectate, de către o firmă specializată şi agreată de Ministerul Sănătăţii, toate locaţiile prin care au trecut turiştii bolnavi de "gripă porcină".

În plus, toate instituţiile de învăţământ din Sinaia au fost informate asupra măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii virusului A H1N1, solicitându-le medicilor şi asistenţilor şcolari efectuarea zilnică a triajului epidemiologic. Persoanele care au intrat în contact cu grupul de turişti infectaţi au fost identificate şi se află sub monitorizarea medicilor de familie. "Dorim să asigurăm pe toată lumea că vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei", a precizat primarul Vlad Oprea.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă