x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Speranta - Spray ce trateaza ejacularea precoce

Speranta - Spray ce trateaza ejacularea precoce

de Magda Marincovici    |    10 Feb 2007   •   00:00
Speranta - Spray ce trateaza ejacularea precoce
Unu din trei barbati sufera de disfunctii sexuale
Pacientii suferinzi de ejaculare prematura au sansa de a se trata cu ajutorul unui spray de ultima generatie, testat de cercetatorii britanici si olandezi.

Cercetatorii britanici si olandezi au testat 54 de barbati, spitalizati, cu media de varsta de 30 de ani, care acuzau ejaculare prematura dupa mai putin de un minut de la contactul sexual. Unii aveau aceasta problema de cateva luni, altii de cativa ani. Jumatate din subiecti au beneficiat de un spray - trei pulverizari cu un sfert de ora inainte de raportul sexual - , iar cealalta jumatate, de un spray fara substante active. Sprayul-tratament se baza pe o combinatie de lidocaina si prilocaina, reusind sa intarzie ejacularea cu aproximativ patru minute, a anuntat profesorul Wallace Dinsmore de la Spitalul Royal Victoria (Belfast).

DEFINITIE. Ejacularea prematura descrie situatia in care un barbat ejaculeaza prea devreme. Uneori acest lucru se intampla chiar inainte de aparitia oricarei stimulari directe, spune medicul Nicolae Calomfirescu. Ejacularea prematura este o problema care afecteaza cel putin unul din trei barbati, daca nu urmeaza un tratament. Numarul barbatilor care sufera de disfunctie erectila creste o data cu varsta.

Nu exista nimic care sa sugereze ca ele chiar functioneaza, dar nici contrariul. Sprayurile pentru intarzierea ejacularii, care sunt niste anestezice locale, pot reduce sensibilitatea varfului penisului, dar pot interfera cu recunoasterea ejacularii. Exista, de asemenea, posibilitatea unui transfer al anestezicului in corpul partenerei, reducand astfel senzatiile de placere. Daca va decideti sa achizitionati un astfel de spray, este indicata folosirea prezervativului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă