x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spuneti adio fumatului, fara sa va ingrasati

Spuneti adio fumatului, fara sa va ingrasati

23 Apr 2004   •   00:00

Cei care doresc sa se lase de fumat pot face acest lucru fara sa se ingrase. Intr-adevar, renuntarea la tutun duce la cresterea in greutate, in medie, cu 2-3 kilograme la barbati si 3-4 kilograme la femei.

In momentul in care ati hotarat sa nu mai fumati trebuie sa invatati cum sa umpleti vidul resimtit si sa pregatiti planul de atac impotriva kilogramelor.

DIETA. Specialistii va propun doua solutii: eliminarea a 200-300 de calorii din alimentatia zilnica si practicarea unei activitati fizice. Studiile asupra fumatorilor au aratat ca acestia consuma carne, sosuri, mezeluri, paine alba, cartofi prajiti, alcool si cafea. Daca este si cazul dumneavoastra, schimbati-va obiceiurile alimentare. Mancati fructe si legume, inlocuiti tigara cu un pahar de apa minerala sau cu un morcov, redescoperiti savoarea alimentelor.

ACTIVITATE FIZICA. Incepeti sa practicati un sport sau, daca deja faceti asta, mariti „doza"! Inotul, mersul cu bicicleta sau mersul pe jos, urcatul scarilor sunt activitati usor de introdus in viata de zi cu zi, daca tot ati hotarat sa va ocupati de dumneavoastra.

INLOCUITORI. Alta metoda eficienta pentru a nu va ingrasa este utilizarea produselor farmaceutice care inlocuiesc nicotina. Si pana la urma trebuie sa va ganditi ca luarea in greutate dupa renuntarea la fumat nu este o fatalitate. Este doar o perioada cu risc de ingrasare. Lasati-va sedusi de redescoperirea gustului alimentelor, a mirosului si spuneti adio tenului obosit (pielea fumatorilor este de cinci ori mai ridata decat a nefumatorilor).

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă