x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ştiri Viaţă sănătoasă 8 noiembrie 2007

Ştiri Viaţă sănătoasă 8 noiembrie 2007

de Nicoleta Catana    |    08 Noi 2007   •   00:00

Şapte elevi de la Şcoala Generală nr. 8 din Braşov au fost internaţi la Spitalul de Copii, după ce au consumat dulciuri de la un chioşc din apropierea şcolii.

MĂSURI. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a cerut miercuri intrarea in legalitate a spotului publicitar Fitness, difuzat pe B1 TV şi Pro TV, intrucăt dezinformează publicul. In spotul publicitar Fitness se spune că batonul are un conţinut de 90 de calorii, in loc de 90 de kcal, căte apar pe ambalajul produsului. CNA a decis miercuri să someze B1 TV şi Pro TV, cerănd intrarea in legalitate a spotului publicitar, intrucăt acesta dezinformează publicul.

INTOXICAŢII. Şapte elevi de la Şcoala Generală nr. 8 din Braşov au fost internaţi la Spitalul de Copii, după ce au consumat dulciuri de la un chioşc din apropierea şcolii. Directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Braşov, dr Elena Dărstaru, a declarat că este vorba despre o intoxicaţie uşoară, după ce copiii au consumat dropsuri, jeleuri şi alte dulciuri. Aceasta a completat că s-a decis internarea micuţilor pentru a fi sub supravegherea atentă a medicului, dar starea lor nu este in pericol. Ea consideră că este absolut necesar ca aceste chioşcuri amplasate in curtea şcolilor sau in imediata apropiere a acestora să fie desfiinţate, pentru a nu mai pune in pericol sănătatea copiilor.

NEREGULI. Mai multe sortimente de dulciuri care aveau termenele de valabilitate expirate din anii 2005 şi 2006 au fost depistate de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Suceava intr-un magazin sătesc din localitatea Paltin, iar comerciantul a fost amendat. Aceştia au identificat ciocolată de casă (mijlocul lunii august 2006), napolitane cu ciocolată şi ouă de ciocolată (decembrie 2005), peste 100 de ciocolate (octombrie 2005) şi biscuiţi cu cremă (iunie 2005). Produsele au fost distruse de inspectori, iar comerciantul a fost amendat cu 4.000 de lei, societatea urmănd să fie monitorizată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă